Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

JPEG Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand JPEG. Als je het bestand wilt openen JPEG, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ JPEG

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
JPEG Bitmap Image Format Joint Photographic Experts Group

Wat is een bestand JPEG?

Een JPEG-bestand is een afbeelding opgeslagen in een gecomprimeerd grafisch formaat dat is gestandaardiseerd door de Joint Photographic Experts Group (JPEG). Het ondersteunt maximaal 24-bits kleur en wordt gecomprimeerd met behulp van losse compressie, waardoor de beeldkwaliteit opmerkelijk kan worden verminderd als er grote hoeveelheden compressie worden gebruikt. JPEG-bestanden worden vaak gebruikt voor het opslaan van digitale foto's en web graphics.

Een JPEG-bestand bevat ook metagegevens die de inhoud van het bestand beschrijft, zoals de kleurruimte, het kleurprofiel en de afbeeldingafmetingen. Beeldbestanden die zijn opgeslagen in het JPEG-formaat worden meestal bijgevoegd met de .JPG-extensie dan de JPEG-extensie.

Als u een JPEG-bestand op uw computer tegenkomt, kunt u deze openen met elk programma dat beelden ondersteunt. Er zijn een groot aantal gratis en commerciële beeldbewerkers beschikbaar voor desktop en mobiele platforms. U kunt het ook in een webbrowser bekijken door het in het browservenster te slepen en te laten vallen.

Hoe een bestand openen JPEG?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand JPEG niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de JPEG lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand JPEG associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand JPEG openen

Andere problemen met een bestand JPEG

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand JPEG bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken JPEG:

  • het gekozen bestand JPEG is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand JPEG met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand JPEG bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies JPEG
JPEG naar ICONJPEG naar DJVJPEG naar DJVUJPEG naar EPSJPEG naar JPGJPEG naar ODGJPEG naar PDF