Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

JSON Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand JSON. Als je het bestand wilt openen JSON, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ JSON

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
JavaScript Object Notation Format N/A

Wat is een bestand JSON?

Een JSON-bestand is een bestand dat eenvoudige datastructuren en objecten opslaat. Het bevat gegevens in een standaard data-uitwisselingsformaat dat lichtgewicht, tekstgebaseerd en menselijk leesbaar is. JSON-bestanden waren oorspronkelijk gebaseerd op een subset van JavaScript, maar wordt beschouwd als een taal onafhankelijk formaat, ondersteund door veel verschillende programmerings-API's.

Hoewel veel toepassingen JSON gebruiken voor data-uitwisseling, kunnen ze eigenlijk niet ".Json" -bestanden op de harde schijf bewaren, omdat de gegevensuitwisseling tussen internetverbindingen plaatsvindt. Sommige toepassingen stellen gebruikers echter in staat om ".Json" -bestanden op te slaan. Een voorbeeld is Google+, die gebruik maakt van JSON-bestanden om Profielgegevens op te slaan. Na het inloggen kunt u de pagina 'Gegevens bevrijding' selecteren en selecteer 'Download uw profielgegevens'.

JSON wordt vaak gebruikt in Ajax Web Application Programming. Het wordt steeds populairder als een alternatief voor XML.

Mozilla Firefox slaat bookmark-backups op met JSON-bestanden. De bestanden worden opgeslagen in de map Firefox-gebruikersprofiel in een map genaamd bookmarkbackups. U kunt ook handmatige back-ups maken van Firefox-bladwijzers en importeren ze in een ander exemplaar van Firefox. Om te importeren, open de bladwijzer Bibliotheek, klik op de import / export knop in de bovenste balk, kies Restore & rarr. Kies Bestand ... en selecteer vervolgens uw JSON-back-upbestand.

Hoe een bestand openen JSON?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand JSON niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de JSON lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand JSON associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand JSON openen

Andere problemen met een bestand JSON

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand JSON bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken JSON:

  • het gekozen bestand JSON is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand JSON met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand JSON bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand