Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

KDBX Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand KDBX. Als je het bestand wilt openen KDBX, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ KDBX

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
KeePass Password Database Format KeePass Password Safe

Wat is een bestand KDBX?

Bestand aangemaakt door KeePass Password Safe, een gratis wachtwoordbeheer voor Windows. Beveiligt een gecodeerde database van wachtwoorden die alleen kunnen worden bekeken met behulp van een hoofdwachtwoord dat door de gebruiker is ingesteld. Gebruikt om persoonlijke login credentials veilig op te slaan voor Windows, e-mailaccounts, FTP-sites, e-commerce sites en andere doeleinden.

Het KDBX-formaat werd geïntroduceerd met versie 2 van KeePass. De vorige versie gebruikte het .KDB-formaat. KeePass 2 kan oudere KDB-bestanden importeren en exporteren naar het KDB-formaat.

Een Mac en Linux-editie van KeePass bestaat uit KeePassX. Deze uitgave ondersteunt echter nog geen KDBX-formaat.

Hoe een bestand openen KDBX?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand KDBX niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de KDBX lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand KDBX associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand KDBX openen

Andere problemen met een bestand KDBX

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand KDBX bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken KDBX:

  • het gekozen bestand KDBX is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand KDBX met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand KDBX bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand