Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

LNK Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand LNK. Als je het bestand wilt openen LNK, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ LNK

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Windows Shortcut Format Microsoft

Wat is een bestand LNK?

Een LNK-bestand is een snelkoppeling of 'link' die door Windows wordt gebruikt als verwijzing naar een origineel bestand, vergelijkbaar met een alias op het Macintosh-platform. Het bevat de snelkoppelingstype, locatie en bestandsnaam, evenals het programma dat het doelbestand opent en een optionele sneltoets. Het bestand kan worden gemaakt in Windows door met een rechtermuisknop op een bestand te klikken en vervolgens 'Snelkoppeling' te selecteren.

LNK-bestanden gebruiken gewoonlijk hetzelfde pictogram als hun doelbestand, maar voeg een kleine gekrulde pijl toe om aan te geven dat het bestand naar een andere locatie wijst. Wanneer u dubbelklikt, werkt de snelkoppeling precies op dezelfde manier alsof de gebruiker het oorspronkelijke bestand heeft geklikt.

LNK-bestanden met snelkoppelingen naar een programma (.EXE-bestand) kunnen attributen opgeven voor hoe het programma draait. Als u de attributen wilt instellen, klikt u met de rechtermuisknop op het snelkoppelingsbestand, selecteert u "Eigenschappen" en wijzigt u het veld Doel.

LNK-bestanden in Windows laten de bestandslengte ".Lnk" niet zien, zelfs wanneer de mapweergave eigenschap "Verberg extensies voor bekende bestandstypes" niet is geselecteerd. Hoewel niet aanbevolen, kunnen gebruikers haar weergave inschakelen door de eigenschap 'NeverShowExt' in het register 'HKEY_CLASSES_ROOTlnkfile' van Windows te bewerken.

Lees meer over Windows-snelkoppelingen in het Helpcentrum van FileInfo.Com.

Wijzigingen in de LNK-file associatie kunnen ervoor zorgen dat uw Windows-desktop iconen onverwacht veranderen of verdwijnen. U kunt het Helpcentrum bezoeken voor instructies over het oplossen van uw Windows-iconen.

Hoe een bestand openen LNK?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand LNK niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de LNK lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand LNK associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand LNK openen

Andere problemen met een bestand LNK

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand LNK bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken LNK:

  • het gekozen bestand LNK is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand LNK met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand LNK bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand