Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

M3U Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand M3U. Als je het bestand wilt openen M3U, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ M3U

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
MP3 Songs Playlist Format Nullsoft

Wat is een bestand M3U?

Een M3U-bestand is een media-afspeellijstbestand dat wordt ondersteund door verschillende mediaspelers zoals Winamp en iTunes. Het bevat een afspeellijst van MP3's en andere audio- of videobestanden en geeft een overzicht van de locaties van mediabestanden in een gewoon tekstformaat.

M3U afspeellijsten worden meestal gebruikt voor audio afspeellijsten, maar sommige kunnen ook verwijzingen naar videobestanden bevatten. M3U-bestanden bevatten verwijzingen naar mediabestanden, maar niet de eigenlijke bestanden zelf.

"M3U" staat voor "MP3 URL" of "Moving Picture Experts Groep Audio Layer 3 Uniform Resource Locator."

Hoe een bestand openen M3U?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand M3U niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de M3U lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand M3U associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand M3U openen

Andere problemen met een bestand M3U

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand M3U bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken M3U:

  • het gekozen bestand M3U is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand M3U met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand M3U bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies M3U
M3U naar WPL