Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

M4A Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand M4A. Als je het bestand wilt openen M4A, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ M4A

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
MPEG-4 Compressed Audio Format Apple

Wat is een bestand M4A?

Een M4A-bestand is een geluidsbestand dat is gemaakt in het MPEG-4-formaat, een multimediaformaat voor het opslaan van gecomprimeerde audio- en videodata. Het bevat audio gecodeerd met ofwel de Advanced Audio Coding (AAC) codec of de Apple Lossless Audio Codec (ALAC).

M4A-bestanden zijn vergelijkbaar met .MP4-videobestanden, aangezien beide bestandstypen het MPEG-4-containerformaat gebruiken. M4A-bestanden bevatten echter alleen audio-gegevens. Het gebruik van de uitbreiding ". M4a" is ontstaan ​​door de verwarring tussen MPEG-4 videobestanden en MPEG-4 audio-alleen bestanden.

De iTunes Store biedt nummers in het M4A-formaat. Deze nummers worden gecodeerd met behulp van AAC-compressie, waardoor de grootte van elk bestand aanzienlijk wordt verminderd. Songs die auteursrechtelijk beschermen bevatten, hebben een .M4P-extensie.

Windows Media Player 11 vereist de K-Lite Codec Pack om M4A-bestanden te kunnen afspelen. Windows Media Player 12 (inbegrepen in Windows 7) biedt native ondersteuning voor het M4A-formaat.

Hoe een bestand openen M4A?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand M4A niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de M4A lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand M4A associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand M4A openen

Andere problemen met een bestand M4A

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand M4A bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken M4A:

  • het gekozen bestand M4A is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand M4A met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand M4A bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies M4A
M4A naar 3GAM4A naar AACM4A naar AMRM4A naar CDAM4A naar FLACM4A naar M4RM4A naar MP3M4A naar OGGM4A naar WAVM4A naar WAVEM4A naar WMAM4A naar WV