Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

MAN Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand MAN. Als je het bestand wilt openen MAN, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ MAN

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Unix Text Manual Format N/A

Wat is een bestand MAN?

Help handleiding (een 'man page' genoemd) die wordt gebruikt door het Unix Man-hulpprogramma, een programma dat wordt gebruikt om documentatie te bekijken. Bevat informatie over een Unix-commando of andere Unix-functie. Kan binnen een unix shell worden bekeken met behulp van de man commando.

Unix man pages gebruiken zelden de extensie ". Man". Zij gebruiken eerder de extensies ".1" (.1 bestanden) via ".8" ​​voor gebruikershandleidingen in een van de acht secties: Algemene gebruikersopdrachten Systeemoproepen C-bibliotheekfuncties Apparaten en netwerkinterfaces Bestandsformaten Spellen Overige Linux-specifieke kernel routines Man-pagina bestandsnamen bevatten het commando (of onderwerpnaam) gevolgd door het sectienummer. Bijvoorbeeld, een sectie 1 man pagina voor het commando 'example_cmd' zou de bestandsnaam 'example_cmd.1' hebben. Man pagina's worden soms gecomprimeerd met .GZ compressie en gebruik de samengevoegde ".Gz.1" extensie (of ".Gz.2" voor de tweede sectie, enzovoort).

Man pagina's kunnen bekeken worden door man te typen [sectie] [pagina], waar [sectie] de man pagina sectie is, en [pagina] is de gebruikershandleiding naam. Als er geen sectie wordt geleverd, gaat het mannetje uit op sectie 1.

Aangezien manpagina's zijn opgeslagen in een gewoon tekstformaat, kunnen ze worden aangemaakt en bewerkt met elke tekstverwerker.

Hoe een bestand openen MAN?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand MAN niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de MAN lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand MAN associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand MAN openen

Andere problemen met een bestand MAN

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand MAN bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken MAN:

  • het gekozen bestand MAN is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand MAN met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand MAN bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand