Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

MARKDOWN Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand MARKDOWN. Als je het bestand wilt openen MARKDOWN, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ MARKDOWN

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Markdown Markup Language Format John Gruber

Wat is een bestand MARKDOWN?

Tekstbestand aangemaakt met behulp van een van meerdere mogelijke dialecten van de Markdown-taal. Gebruikte tekstformattering, maar bevat inline-tekstsymbolen die specificeren hoe u de tekst wilt formatteren (eG, * vet * voor vet tekst of andere markeringen voor cursief, indeling, kopteksten, enz.). Ontworpen voor het schrijven van documentatie in gewone tekst die gemakkelijk in HTML kan worden omgezet.

Naast de HTML-documentatie systemen zijn Markdown-bestanden ook handig bij de besturingssystemen voor broncodeversie. Dit komt omdat de tekstbestanden eenvoudig kunnen worden herzien in gewone tekst tegen historische revisies. Projecten aangemaakt met GitHub, een populair online-besturingssysteem, gebruiken vaak een bestand met de naam README.Markdown, die de readme bevat voor de broncode.

Een Perl-programma genaamd "Markdown" is beschikbaar voor het omzetten van Markdown naar HTML. Het kan worden gedownload op de Daring Fireball website, die wordt gehandhaafd door John Gruber, de ontwikkelaar van Markdown.

Markdown-bestanden kunnen ook de extensies van .MD, .MARKDN en .DOWN gebruiken. De extensies ".Markdown" en ".Md" zijn echter de populairste.

Hoe een bestand openen MARKDOWN?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand MARKDOWN niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de MARKDOWN lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand MARKDOWN associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand MARKDOWN openen

Andere problemen met een bestand MARKDOWN

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand MARKDOWN bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken MARKDOWN:

  • het gekozen bestand MARKDOWN is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand MARKDOWN met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand MARKDOWN bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand