Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

MD Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand MD. Als je het bestand wilt openen MD, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ MD

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
MDCD Compressed File Archive John Gruber

Wat is een bestand MD?

Een MD-bestand is een tekstbestand dat is gemaakt met een van de mogelijke dialecten van de Markdown-taal. Het is opgeslagen in gewoon tekstformaat, maar bevat inline-tekstsymbolen die bepalen hoe u de tekst wilt formatteren (eG, vet, indentaties, headers, tabelformattering). MD-bestanden zijn ontworpen voor het maken van tekstdocumentatie die gemakkelijk kan worden omgezet naar HTML.

MD-bestanden zijn niet alleen nuttig voor HTML documentatie systemen, maar ook voor broncode versie controle. Dit komt doordat de bestanden kunnen worden vergeleken tegen historische herzieningen in tekst die menselijk leesbaar is (terwijl een binair formaat niet gemakkelijk kan worden vergeleken). Projecten aangemaakt met GitHub, een populair systeem voor online-versie, gebruiken vaak een bestand met de naam README.Md, die de readme voor het project bevat.

John Gruber, de ontwikkelaar van Markdown, heeft een Perl-programma gemaakt voor het omzetten van Markdown naar HTML. Het programma, genaamd "Markdown," is beschikbaar op de website Daring Fireball.

Markdown-bestanden hebben ook de .MARKDOWN-extensie gebruikt.

Hoe een bestand openen MD?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand MD niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de MD lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand MD associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand MD openen

Andere problemen met een bestand MD

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand MD bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken MD:

  • het gekozen bestand MD is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand MD met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand MD bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies MD
MD naar XBRL