Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

MENC Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand MENC. Als je het bestand wilt openen MENC, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ MENC

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Microsoft Windows Mobile Encrypted Format Microsoft

Wat is een bestand MENC?

Gecodeerd bestand gemaakt door Windows mobiele apparaten. Typisch gevonden op verwijderbare mediakaarten. Bevat een versleutelde versie van het originele bestand en aanvullende koptekstinformatie. Hiermee kunt u veilige bestanden opslaan op externe opslagkaarten.

MENC-bestanden worden genoemd met de conventie FILENAME.GUID.Menc, waar FILENAME de oorspronkelijke bestandsnaam is en GUID is een gegenereerde sleutel waarmee een encryptiefilter kan weten of het bestand kan decoderen of niet.

MENC-bestanden zijn ontworpen om te worden gedecodeerd door het apparaat dat het bestand heeft gemaakt. Daarom kunnen MENC-bestanden worden overgedragen naar een pc met behulp van Windows ActiveSync of Windows Mobile Device Center, maar het is mogelijk dat het bestand niet op de computer kan worden gedecodeerd. Als u de GUID op een MENC-bestand wijzigt, wordt de mogelijkheid van het decoderingsprogramma ook uitgeschakeld om het bestand correct te decoderen.

Om te voorkomen dat bestanden worden gecodeerd, ga naar Instellingen & rarr. Systeem of Instellingen & rarr. Beveiliging op het Windows Mobile-apparaat en deselecteer het vakje dat zegt "Encrypt bestanden die op opslagkaarten zijn geplaatst."

Hoe een bestand openen MENC?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand MENC niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de MENC lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand MENC associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand MENC openen

Andere problemen met een bestand MENC

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand MENC bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken MENC:

  • het gekozen bestand MENC is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand MENC met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand MENC bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand