Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

MOBI Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand MOBI. Als je het bestand wilt openen MOBI, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ MOBI

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Mobipocket EBook Format Amazon

Wat is een bestand MOBI?

Een MOBI-bestand is een e-boek opgeslagen in het MOBI-formaat, een formaat die oorspronkelijk door de Mobipocket Reader werd gebruikt, maar nu ondersteund door verschillende lezers. Het bevat een e-boek en mag DRM-auteursrechtelijk beschermende bescherming bevatten om kopiëren of onbevoegde weergave te voorkomen. MOBI-bestanden worden ondersteund door verschillende eReaders, tablets, PDA's en desktop computer applicaties.

Amazon's nieuwe Kindle Format 8 (KF8) is gebaseerd op het MOBI-formaat. KF8 ondersteunt veel nieuwe opmaak- en lay-outopties, waaronder HTML5- en CSS3-inhoud en ingebedde lettertypen. KF8-geformatteerde e-boeken worden opgeslagen en verdeeld als ".Mobi" -bestanden of als .AZW3-bestanden, afhankelijk van het apparaat dat het eBook downloadt. EBook auteurs kunnen KF8 boeken compileren met behulp van Amazon's KingleGen software. Voor de distributie kunnen auteurs KF8 eBooks op een Mac of PC bekijken met Amazon's Kindle Previewer-software.

Amazon bezit nu het MOBI-formaat. Amazon's eBook-formaten, waaronder .AZW, .AZW1 en AZW3, gebruiken het MOBI-formaat maar bevatten een eigen DRM-schema.

Mobipocket eBooks gebruiken ook de .PRC extensie.

Hoe een bestand openen MOBI?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand MOBI niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de MOBI lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand MOBI associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand MOBI openen

Andere problemen met een bestand MOBI

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand MOBI bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken MOBI:

  • het gekozen bestand MOBI is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand MOBI met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand MOBI bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies MOBI
MOBI naar PDFMOBI naar DOCMOBI naar EPUBMOBI naar HTMLZMOBI naar TXT