Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

MOV Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand MOV. Als je het bestand wilt openen MOV, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ MOV

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Apple QuickTime Digital Movie Format Apple

Wat is een bestand MOV?

Een MOV-bestand is een gemeenschappelijk multimedia-bestandsformaat dat door Apple is ontwikkeld en compatibel is met zowel Macintosh als Windows-platformen. Het kan meerdere tracks bevatten die verschillende typen media data opslaan en worden vaak gebruikt voor het opslaan van films en andere videobestanden. MOV-bestanden gebruiken meestal de MPEG-4 codec voor compressie.

MOV-bestanden kunnen video-, audio-, tijdcode- en tekstsporen bevatten, die kunnen worden gebruikt om verschillende soorten media op te slaan en te synchroniseren. Elk mediaspoor kan worden gecodeerd met een van verschillende codecs. Om een ​​MOV-bestand te kunnen spelen, moet een toepassing de specifieke codec (en) die in het bestand is gebruikt herkennen.

U kunt MOV-bestanden omzetten in meer standaard mediaformaten met verschillende media toepassingen. Bijvoorbeeld, met VLC media player kunt u een MOV video converteren naar een .MP4 bestand of een MOV audio bestand naar het .OGG formaat.

MOV en MP4 bestanden zijn vergelijkbaar en kunnen zowel door QuickTime worden afgespeeld. MP4-bestanden worden echter erkend als een internationale standaard en worden veel meer ondersteund dan MOV-bestanden.

Hoe een bestand openen MOV?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand MOV niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de MOV lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand MOV associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand MOV openen

Andere problemen met een bestand MOV

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand MOV bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken MOV:

  • het gekozen bestand MOV is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand MOV met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand MOV bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies MOV
MOV naar AVIMOV naar 3GPMOV naar AMVMOV naar DASHMOV naar DIVXMOV naar DVR-MSMOV naar FLVMOV naar H264MOV naar M4VMOV naar MKVMOV naar MP3MOV naar MP4MOV naar MPEGMOV naar MPGMOV naar OGVMOV naar RMMOV naar VOBMOV naar WMAMOV naar WMVMOV naar XVID