Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

MP3 Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand MP3. Als je het bestand wilt openen MP3, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ MP3

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Compressed Audio And Music File, Mp3 Songs Or Ringtones Moving Picture Experts Group

Wat is een bestand MP3?

Een MP3-bestand is een geluidsbestand dat een gecomprimeerde audio-indeling gebruikt die is ontwikkeld door de Moving Picture Experts Group die gebruik maakt van "Layer 3" audio compressie. Het wordt meestal gebruikt om muziekbestanden en audiobooks op een harde schijf op te slaan en kan een geluidskwaliteit van bijna CD-kwaliteit bevatten (stereo, 16-bits) in een bestand van ongeveer 1/10 de grootte van een .WAV of .AIF-bestand.

De kwaliteit van een MP3-bestand hangt grotendeels af van de bitrate die wordt gebruikt voor compressie. Gewone bitsnelheden zijn 128, 160, 192 en 256 kbps. Hogere bitsnelheden leiden tot hogere kwaliteit bestanden die ook meer schijfruimte nodig hebben.

MP3-bestanden worden ondersteund door de meeste draagbare muziekspelers, zoals de Apple iPod en Sony Walkman-apparaten. Ze kunnen ook worden gespeeld op de Amazon Kindle. Symbian OS mobiele telefoons kunnen MP3-bestanden afspelen met behulp van het UltraMP3 programma.

Bekijk de MP3-definitie.

Hoe een bestand openen MP3?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand MP3 niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de MP3 lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand MP3 associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand MP3 openen

Andere problemen met een bestand MP3

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand MP3 bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken MP3:

  • het gekozen bestand MP3 is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand MP3 met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand MP3 bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies MP3
MP3 naar 3GAMP3 naar AACMP3 naar AVIMP3 naar CAFMP3 naar CDAMP3 naar FLAMP3 naar FLACMP3 naar FLVMP3 naar M4AMP3 naar M4PMP3 naar M4RMP3 naar MOVMP3 naar MP4MP3 naar NWFMP3 naar OGGMP3 naar TOCMP3 naar WAVMP3 naar WAVEMP3 naar WMAMP3 naar WMVMP3 naar WV