Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

MXF Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand MXF. Als je het bestand wilt openen MXF, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ MXF

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Material Exchange Format SMPTE

Wat is een bestand MXF?

Multimedia formaat gebruikt door digitale audio en video programma's. Bevat gevangen audio- en videodata, evenals metagegevens die de media bevatten die in het bestand zijn opgeslagen. Ontworpen door Society of Motion Picture and Television Engineers (SMPTE) als standaardcontainer voor audio- en videodata. Kan worden omgezet in andere formaten, zoals .AVI of .MOV.

MXF-bestanden zijn ontworpen om workflows te stroomlijnen tussen verschillende platforms, zoals camera's, digitale bewerkingsapparatuur en servers. In het bestandsformaat wordt een subset van het Advanced Authoring Format (AAF) aangenomen, dat is ontworpen om de uitwisseling van video tussen meerdere verkopers en platforms te standaardiseren.

Net als elke andere mediacontainerformaat moet de juiste codec beschikbaar zijn om de media te kunnen afspelen die opgeslagen zijn in een MXF-bestand.

Hoe een bestand openen MXF?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand MXF niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de MXF lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand MXF associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand MXF openen

Andere problemen met een bestand MXF

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand MXF bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken MXF:

  • het gekozen bestand MXF is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand MXF met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand MXF bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies MXF
MXF naar VOB