Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

NAV Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand NAV. Als je het bestand wilt openen NAV, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ NAV

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Counter-Strike Source CBot Navigation Mesh Format Valve

Wat is een bestand NAV?

Navigatienetwerk gebruikt door games ontwikkeld met de id Tech 3 game engine of een afgeleide van de id Tech 3 motor zoals de Source Engine van de klep. Sla een netwerk van loopbare gebieden op in een .BSP-mapbestand. Laat artificial intelligence (AI) bots weten hoe u rond de kaart beweegt.

NAV-bestanden worden automatisch gegenereerd door de game engine wanneer een gebruiker eerst een kaart met bots speelt. Het laden proces kan enkele minuten duren voor grote kaarten. U kunt het NAV generatieproces handmatig starten door nav_generate in de game console te typen. U kunt ook navigatiemappen handmatig bewerken door nav_generate 1 in de game console te typen terwijl "sv_cheats" is ingeschakeld.

NAV-bestanden zijn vergelijkbaar met .AIN-bestanden, maar AIN-bestanden worden meestal gebruikt voor niet-speler karakters (NPC's) in plaats van bots.

Voorbeeld games die gebruik maken van NAV bestanden zijn Quake 3 (id Tech 3 engine), Counter Strike: Source (Source Engine) en Team Fortress 2 (Source Engine).

Hoe een bestand openen NAV?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand NAV niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de NAV lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand NAV associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand NAV openen

Andere problemen met een bestand NAV

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand NAV bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken NAV:

  • het gekozen bestand NAV is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand NAV met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand NAV bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand