Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

NEF Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand NEF. Als je het bestand wilt openen NEF, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ NEF

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Nikon Digital SLR Camera RAW Image Format Nikon

Wat is een bestand NEF?

Een NEF-fils is een rauwe foto die wordt gevangen door een Nikon-digitale camera. Het wordt opgeslagen in een niet gecomprimeerd formaat dat gegevens precies opslaat zoals het door de CCD is vastgelegd. NEF-bestanden bevatten ook beeldmetadata, waaronder de camera-id, de lens die is gebruikt en andere instellingen.

Het NEF-formaat ondersteunt 12-bits of 14-bits data, afhankelijk van de camera die wordt gebruikt om de afbeelding vast te leggen. Eventuele aanpassingen van beeldinstellingen zoals belichting, tint, toon, scherpstelling en witbalans kunnen met software worden gemaakt zodra de afbeelding op een computer is opgeslagen. Deze wijzigingen in de afbeelding worden opgeslagen als instructiesets die zijn gescheiden van de ruwe beeldgegevens in het NEF-bestand, wat betekent dat ongeacht hoeveel bewerkingen worden toegepast op de afbeelding, kunt u terugkeren naar het origineel.

Hoe een bestand openen NEF?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand NEF niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de NEF lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand NEF associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand NEF openen

Andere problemen met een bestand NEF

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand NEF bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken NEF:

  • het gekozen bestand NEF is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand NEF met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand NEF bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies NEF
NEF naar JPGNEF naar BMPNEF naar GIFNEF naar JBIGNEF naar JP2NEF naar MRWNEF naar PCXNEF naar PDFNEF naar PEFNEF naar PNGNEF naar PSDNEF naar RAWNEF naar WBMNEF naar WBMP