Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

OBB Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand OBB. Als je het bestand wilt openen OBB, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ OBB

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Google Android Opaque Binary Blob Format Google

Wat is een bestand OBB?

Bestand gebruikt door sommige Android-apps die in de online winkel van Google Play worden verkocht. Bevat aanvullende appgegevens die niet zijn opgeslagen in het hoofdapplicatiepakket (.APK-bestand), zoals afbeeldingen, mediabestanden of andere grote programma-activa. Gebruik een versleuteld formaat.

Aangezien Google Play alleen APK-bestanden mogelijk maakt op 50 MB of kleiner in bestandsgrootte, moeten appontwikkelaars verschillende bestanden gebruiken om extra app-activa op te slaan. Ontwikkelaars kunnen elk formaat gebruiken dat zij kiest, zoals .ZIP of .MP4, maar ze kunnen ook het JOBB-hulpprogramma dat bij de Android SDK wordt geleverd, bundelen en versleutelen van activa in een OBB-bestand. Deze extra activa kunnen worden geüpload met het APK-bestand met behulp van de ontwikkelaarsconsole van Google Play, en gebruikers die de app downloaden, krijgen zowel het APK-bestand als de extra activa-bestanden.

Eventuele bijkomende activa die buiten het APK-bestand worden verstrekt, wordt een APK-uitbreidingsbestand genoemd.

Hoe een bestand openen OBB?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand OBB niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de OBB lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand OBB associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand OBB openen

Andere problemen met een bestand OBB

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand OBB bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken OBB:

  • het gekozen bestand OBB is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand OBB met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand OBB bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand