Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

OCX Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand OCX. Als je het bestand wilt openen OCX, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ OCX

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
ActiveX Control Format Microsoft

Wat is een bestand OCX?

Object-bestand dat wordt gebruikt in ActiveX-formulieren. Bevat beheersgedrag dat typisch wordt geactiveerd door gebruiker of programma gebeurtenissen. Kan worden gebruikt voor functies zoals het aanpassen van de vensterafmetingen en de beweging van de schuifbalk. Algemeen geschreven programmeertalen, zoals Visual Basic of C ++.

OCX-bestanden werden oorspronkelijk OLE-aangepaste beheerscontroles genoemd, maar worden nu wel ActiveX-besturingselementen genoemd, het is het componentobject dat wordt gebruikt in Microsoft's ActiveX-technologieën.

OCX-bestanden kunnen worden aangemaakt door verschillende software-ontwikkelprogramma's, waaronder Microsoft Visual Studio.

mscomctl.Ocx - Naam van een OCX-bestand dat een update bevat van gemeenschappelijke besturingselementen voor Microsoft Visual Basic 6.0.

comctl32.Ocx - Naam van een OCX-bestand dat een update bevat van gemeenschappelijke besturingselementen voor Microsoft Visual Basic 6.0.

Hoe een bestand openen OCX?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand OCX niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de OCX lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand OCX associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand OCX openen

Andere problemen met een bestand OCX

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand OCX bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken OCX:

  • het gekozen bestand OCX is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand OCX met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand OCX bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand