Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

ODF Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand ODF. Als je het bestand wilt openen ODF, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ ODF

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Open Document Interchange Format (ODIF) Oracle

Wat is een bestand ODF?

Een ODF-bestand is een document dat is gemaakt door Apache OpenOffice Math, een programma dat wordt gebruikt om wiskundige formules te maken. Het bevat één of meer wiskundige vergelijkingen en kan ook macro's bevatten. ODF-bestanden zijn gebaseerd op de OASIS OpenDocument-standaard.

Het ODF-bestand is het belangrijkste bestandstype dat door Math wordt gebruikt om vergelijkingen op te slaan. Het bestand wordt meestal geopend in Math om formules te maken of te wijzigen, maar kan ook geïmporteerd worden in andere toepassingen, met name OpenOffice-programma's, zoals Calc of Impress. Wanneer het in een andere applicatie wordt ingevoerd, functioneert de vergelijking als een object dat in een onderzoekspapier, presentatie, enz. Kan worden geplaatst.

Met Math kunt u drie verschillende manieren formules in een ODF-bestand invoeren. U kunt markering toevoegen in de equation editor, selecteer een symbool uit de toolbox "Elements" of met de rechtermuisknop op de equation editor en selecteer een symbool in het contextmenu. Wanneer u klaar bent met uw vergelijking kunt u deze delen via e-mail of exporteren als een .PDF-bestand.

Apache OpenOffice was voorheen bekend als OpenOffice.Org.

Hoe een bestand openen ODF?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand ODF niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de ODF lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand ODF associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand ODF openen

Andere problemen met een bestand ODF

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand ODF bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken ODF:

  • het gekozen bestand ODF is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand ODF met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand ODF bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand