Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

ODT Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand ODT. Als je het bestand wilt openen ODT, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ ODT

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
ODF Text Document Format Oracle

Wat is een bestand ODT?

Een ODT-bestand is een tekstdocument dat is gemaakt met Writer, de Apache OpenOffice-tekstverwerker. Het bevat verschillende elementen zoals tekst, afbeeldingen, getekende objecten en stijlen. ODT-bestanden worden geformatteerd met behulp van de OASIS OpenDocument XML-gebaseerde standaard.

Writer is een van de verschillende programma's die beschikbaar zijn in de OpenOffice-suite. Het lijkt op het Word-programma dat beschikbaar is in de Microsoft Office-suite. Het ODT-bestand is het hoofdbestand dat door Writer wordt gebruikt om documenten op te slaan op dezelfde manier als Word-documenten opslaan in het .DOCX-bestand.

OpenDocument tekstbestanden kunnen worden geopend en bewerkt met elk OpenOffice-compatibel programma, waaronder: NeoOffice (Mac), AbiWord (Mac & Windows) en KWord (Unix). Ze kunnen ook worden geïmporteerd in Google Docs, Google's webgebaseerde tekstverwerker die bij Google Drive is opgenomen. ODT-bestanden kunnen ook worden geopend in Microsoft Word en opgeslagen als DOCX-bestanden.

Apache OpenOffice was voorheen bekend als OpenOffice.Org.

Hoe een bestand openen ODT?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand ODT niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de ODT lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand ODT associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand ODT openen

Andere problemen met een bestand ODT

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand ODT bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken ODT:

  • het gekozen bestand ODT is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand ODT met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand ODT bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies ODT
ODT naar DOCODT naar ABWODT naar DOCXODT naar OTTODT naar PDFODT naar RTFODT naar STWODT naar TXTODT naar WPD