Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

OPUS Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand OPUS. Als je het bestand wilt openen OPUS, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ OPUS

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Opus Audio Format Xiph.Org

Wat is een bestand OPUS?

Een OPUS-bestand is een geluidsbestand dat is gemaakt in het Opus-formaat (ook wel Ogg Opus genoemd), een lossy audioformaat dat is ontwikkeld voor internet streaming. Het gebruikt zowel SILK (gebruikt door Skype) en CELT (van Xiph.Org) codecs en ondersteunt variabele bitsnelheden van 6 kb / s tot 510 kb / s.

De Opus codec wordt gebruikt voor Voice over IP (VoIP), video conferencing, in-game chat. Het Opus formaat werd gestandaardiseerd door de IETF en wordt onderhouden door Xiph.Org.

Aangezien de Opus codec voornamelijk wordt gebruikt voor streaming, zijn bestanden met de ".Opus" extensie die zijn gecodeerd met de Opus codec niet gebruikelijk.

Hoe een bestand openen OPUS?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand OPUS niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de OPUS lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand OPUS associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand OPUS openen

Andere problemen met een bestand OPUS

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand OPUS bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken OPUS:

  • het gekozen bestand OPUS is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand OPUS met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand OPUS bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand