Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

OSM Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand OSM. Als je het bestand wilt openen OSM, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ OSM

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
OpenStreetMap Data Format OpenStreetMap

Wat is een bestand OSM?

XML-bestand gemaakt in het OpenStreetMap-formaat (OSM), dat wordt gebruikt voor het opslaan van informatie over de straatkaart. Slaat gegevens in de vorm van "knooppunten" (punten), "manieren" (verbindingen) en "relaties" (straat- en objecteigenschappen, zoals tags).

OSM-bestanden kunnen worden gebruikt voor het maken van kleine straatkaarten, of ze kunnen schalen om wereldwijd straten op te slaan. Het OpenStreetMap project onderhoudt een vrij beschikbaar bestand genaamd Planet.Osm, dat een steeds groeiende database is van de straten van de wereld.

Het OpenStreetMap-project maakt gebruik van een webinterface voor het weergeven en exporteren van OSM-gegevens. Er zijn ook veel FTP-sites die de data voor download downloaden.

Hoe een bestand openen OSM?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand OSM niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de OSM lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand OSM associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand OSM openen

Andere problemen met een bestand OSM

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand OSM bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken OSM:

  • het gekozen bestand OSM is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand OSM met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand OSM bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand