Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

OVA Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand OVA. Als je het bestand wilt openen OVA, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ OVA

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Open Virtual Machine Format VMware

Wat is een bestand OVA?

Een OVA-bestand is een virtueel apparaat dat wordt gebruikt door virtualisatie toepassingen zoals VMware Workstation en Oracle VM Virtualbox. Het is een pakket dat bestanden bevat die gebruikt worden om een ​​virtuele machine te beschrijven, waaronder een .OVF descriptor bestand, optionele manifest (.MF) en certificaatbestanden en andere gerelateerde bestanden.

Het OVA-bestand is opgeslagen in het Open Virtualization Format (OVF), dat is een standaardformaat dat wordt gebruikt voor het verpakken en distribueren van software die wordt uitgevoerd in virtuele machines. OVA-bestanden zijn gewoon een OVF-map opgeslagen in een enkel archief met .TAR-verpakking voor distributiedoeleinden.

OVA-bestanden staan ​​ook bekend als Open Virtual Applications.

Hoe een bestand openen OVA?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand OVA niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de OVA lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand OVA associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand OVA openen

Andere problemen met een bestand OVA

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand OVA bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken OVA:

  • het gekozen bestand OVA is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand OVA met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand OVA bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies OVA
OVA naar VHDOVA naar OVFOVA naar VDIOVA naar VMDK