Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

OXPS Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand OXPS. Als je het bestand wilt openen OXPS, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ OXPS

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Windows 8 OpenXPS Document Format Microsoft

Wat is een bestand OXPS?

Een OXPS-bestand is een bestand dat is gemaakt in het Open XML Paper Specification (OpenXPS) formaat, dat hetzelfde formaat gebruikt als .XPS-bestanden. Het lijkt op een .PDF-bestand en beschrijft de structuur en inhoud van een document.

Het OpenXPS-formaat is hetzelfde als het XPS-formaat, behalve dat OpenXPS is gestandaardiseerd als een open formaat door Ecma International, een standaardorganisatie. De extensie ".Oxps" is aangenomen voor OpenXPS, maar wordt vaak niet gebruikt omdat de extensie ". Xps" traditioneel is gebruikt voor XPS-documenten.

Wanneer u in Windows 8 afdrukt en de afdrukoptie van Microsoft XPS Document Writer gebruikt, is de standaard extensie voor het uitvoerbestand ".Oxps." Het kan zin hebben om de extensie terug te zetten naar ".Xps" als u van plan bent om het bestand te mailen, omdat de XPS-extensie meer gebruikt wordt.

Hoe een bestand openen OXPS?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand OXPS niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de OXPS lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand OXPS associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand OXPS openen

Andere problemen met een bestand OXPS

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand OXPS bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken OXPS:

  • het gekozen bestand OXPS is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand OXPS met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand OXPS bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies OXPS
OXPS naar XPSOXPS naar PDF