Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

PCAP Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand PCAP. Als je het bestand wilt openen PCAP, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ PCAP

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Packet Capture Data Format Wireshark

Wat is een bestand PCAP?

Gegevensbestand aangemaakt door Wireshark (voorheen Ethereal), een gratis programma dat wordt gebruikt voor netwerkanalyse. Bevat netwerkpakketgegevens die zijn gemaakt tijdens het vastleggen van live-netwerken. Gebruikt voor "pakkensnuiven" en analyseren van gegevensnetwerkkenmerken. Kan worden geanalyseerd met behulp van software die de libpcap- of WinPcap-bibliotheken bevat.

Wireshark is beschikbaar voor Mac, Windows en Linux platformen. Professoren en studenten gebruiken vaak de software voor het bestuderen van datacommunicatie.

Wireshark is in mei 2006 van Ethereal hernoemd door handelsmerken.

Hoe een bestand openen PCAP?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand PCAP niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de PCAP lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand PCAP associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand PCAP openen

Andere problemen met een bestand PCAP

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand PCAP bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken PCAP:

  • het gekozen bestand PCAP is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand PCAP met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand PCAP bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand