Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

PCL Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand PCL. Als je het bestand wilt openen PCL, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ PCL

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
HP Vector Graphics Format HP

Wat is een bestand PCL?

Digitaal gedrukt document dat is gecreëerd in de printerbeschrijving taal (PCL) pagina beschrijving taal. Beschrijft de lay-out van tekst en afbeeldingen voor het document. Oorspronkelijk gebruikt door Hewlett-Packard printers in de jaren tachtig en nu gebruikt door HP LaserJet printers en anderen. Wijd gebruikt maar biedt minder functies dan het PostScript-formaat (.PS).

PCL-bestanden kunnen worden gemaakt vanuit het Windows-dialoogvenster door de afdrukuitvoer naar een bestand door te leiden met een compatibel PCL-stuurprogramma. Ze kunnen ook worden gemaakt in Unix-systemen door de printerwachtrij door te leiden naar een bestand.

PCL-bestanden kunnen op elke HP LaserJet-printer worden afgedrukt door de Windows-opdrachtprompt te openen en het afdrukbestand te typen. In Unix kunt u lpr-bestand typen.cl.

Hoe een bestand openen PCL?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand PCL niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de PCL lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand PCL associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand PCL openen

Andere problemen met een bestand PCL

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand PCL bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken PCL:

  • het gekozen bestand PCL is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand PCL met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand PCL bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand