Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

PDF Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand PDF. Als je het bestand wilt openen PDF, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ PDF

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Adobe Portable Document Format Adobe Systems

Wat is een bestand PDF?

Een PDF-bestand is een multi-platform document gemaakt door Adobe Acrobat of een andere PDF-applicatie. Het PDF-formaat wordt vaak gebruikt voor het opslaan van documenten en publicaties in een standaardformaat dat op meerdere platforms kan worden bekeken. In veel gevallen worden PDF-bestanden gemaakt van bestaande documenten in plaats van van nu af.

PDF-bestanden kunnen bewerkt worden met Adobe Acrobat, een commercieel softwareprogramma. Het formaat kan worden geopend en bekeken met behulp van de gratis Adobe Acrobat Reader-applicatie of de Adobe Acrobat Reader-invoegtoepassing, die beschikbaar is voor webbrowsers en andere programma's. Zoekmachines zoals Google en Bing indexen PDF-documenten, zodat de Adobe Reader-invoegtoepassing kan worden gebruikt om PDF-bestanden in het browservenster weer te geven. Sommige browsers, zoals Google Chrome, bieden native ondersteuning voor PDF-weergave zonder de Adobe Reader-invoegtoepassing. Firefox kan PDF-bestanden bekijken met de uitbreiding PDF.J.

PDF-bestanden kunnen tekst, afbeeldingen, formulieren, annotaties, schets en andere gegevens bevatten. Zij bewaren lettertypen en formatteren elektronisch over meerdere platforms en verschijnen hetzelfde op het scherm als wanneer ze op papier worden afgedrukt.

Bekijk de PDF-definitie voor meer informatie.

Gebruikers van OS X kunnen een PDF maken vanuit een document met behulp van het dialoogvenster Afdrukken. Selecteer eerst 'Afdrukken ...' in het menu Bestand van het programma en kies 'Save as PDF' in het vervolgkeuzemenu PDF in de linkerbenedenhoek van het venster.

Hoe een bestand openen PDF?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand PDF niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de PDF lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand PDF associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand PDF openen

Andere problemen met een bestand PDF

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand PDF bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken PDF:

  • het gekozen bestand PDF is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand PDF met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand PDF bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies PDF
PDF naar DOCPDF naar AZWPDF naar AZW3PDF naar DOCXPDF naar DWGPDF naar EPFPDF naar EPSPDF naar EPUBPDF naar HTMLPDF naar JPEGPDF naar JPGPDF naar MOBIPDF naar ODGPDF naar TXT