Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

PEK Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand PEK. Als je het bestand wilt openen PEK, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ PEK

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Adobe Premiere Graphic Waveform Format Adobe Systems

Wat is een bestand PEK?

Audio-metadata bestand dat wordt gebruikt door Adobe-applicaties zoals Premiere Pro, After Effects, Soundbooth en Encore. Bevat visuele golfvormgegevens die worden gebruikt voor weergave van audiogolfform previews op de tijdlijn van de audio track.

PEK-bestanden maken deel uit van een audio cache gemaakt door een component genaamd de Adobe Media Encoder, die multimedia-gegevens in de software bewerkt. PEK-bestanden worden over het algemeen gecreëerd naast een .CFA-bestand, dat audio-data bevat in een geoptimaliseerd formaat.

U kunt PEK- en CFA-bestanden verwijderen en de software regenereren ze de volgende keer dat de gegevens nodig zijn, tenzij de optie om caching uit te zetten, in de toepassing is ingesteld.

Adobe SoundBooth is in 2011 vervangen door Adobe Audition.

Hoe een bestand openen PEK?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand PEK niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de PEK lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand PEK associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand PEK openen

Andere problemen met een bestand PEK

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand PEK bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken PEK:

  • het gekozen bestand PEK is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand PEK met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand PEK bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand