Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

PGM Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand PGM. Als je het bestand wilt openen PGM, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ PGM

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Portable Graymap File Format N/A

Wat is een bestand PGM?

Een PGM-bestand is een grijstintenafbeeldingsbestand dat is opgeslagen in de portabele grijze kaart (PGM) en is gecodeerd met een of twee bytes (8 of 16 bits per pixel). Het bevat koptekstinformatie en een raster van getallen die verschillende tinten grijs tonen van zwart (0) naar wit (tot 65.536). PGM-bestanden worden typisch opgeslagen in ASCII-tekstformaat, maar hebben ook een binaire representatie.

PGM-bestanden bevatten een koptekst die het type PGM-formaat definieert ("P2" voor tekst of "P5" voor binair), beeldbreedte en -hoogte en het maximale aantal tinten. Hoewel binaire PGM-bestanden meerdere afbeeldingen kunnen bevatten, kunnen ASCII PGM-bestanden slechts één afbeelding bevatten.

Het PGM-formaat is een van de verschillende beeldformaten die zijn gedefinieerd door het Netpbm-project, dat is een open source pakket met grafische programma's. Andere formaten omvatten het draagbare bitmap (.PBM) formaat en draagbare pixmap (.PPM) formaat.

PGM-bestanden kunnen ook "draagbare greymap" -bestanden worden genoemd.

Hoe een bestand openen PGM?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand PGM niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de PGM lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand PGM associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand PGM openen

Andere problemen met een bestand PGM

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand PGM bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken PGM:

  • het gekozen bestand PGM is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand PGM met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand PGM bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand