Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

PGN Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand PGN. Als je het bestand wilt openen PGN, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ PGN

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Portable Game Notation Format N/A

Wat is een bestand PGN?

Tekstbestandformaat dat wordt gebruikt om bewegingen in een schaakwedstrijd op te nemen. Inclusief de naam van de gebeurtenis, locatie, datum, ronde, spelers namen en resultaat van het spel.

De koptekstinformatie van een PGN-bestand is geformatteerd met behulp van tags. Na de koptekst worden spelersbewegingen beschreven met behulp van "movetext", een syntaxis gebaseerd op de standaard algebraïsche notatie (SAN).

Diverse schaakprogramma's en PGN Viewers kunnen worden gebruikt om PGN-bestanden te bekijken.

Hoe een bestand openen PGN?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand PGN niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de PGN lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand PGN associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand PGN openen

Andere problemen met een bestand PGN

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand PGN bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken PGN:

  • het gekozen bestand PGN is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand PGN met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand PGN bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand