Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

PIF Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand PIF. Als je het bestand wilt openen PIF, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ PIF

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Microsoft Windows Program Information Format N/A

Wat is een bestand PIF?

Een PIF-bestand bevat informatie om te definiëren hoe een MS-DOS-programma moet worden uitgevoerd. Het kan ook als een snelkoppeling dienen voor een uitvoerbaar bestand, net als een .LNK-bestand, en wordt vaak gemaakt wanneer de gebruiker een snelkoppeling naar een DOS-programma maakt of de eigenschappen van het programma wijzigt. PIF-bestanden bevatten verschillende informatie, zoals het pad voor het .EXE-bestand, hoeveel geheugen te gebruiken, lettergrootte, schermkleuren en de grootte van het venster van het programma.

Microsoft Windows analyseert PIF-bestanden met de ShellExecute-functie en kan ze uitvoeren als uitvoerbare programma's. Open daarom geen PIF-bestand dat als e-mailbijlage wordt verzonden , aangezien het kan worden gebruikt om virussen of andere schadelijke scripts te verzenden.

Hoe een bestand openen PIF?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand PIF niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de PIF lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand PIF associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand PIF openen

Andere problemen met een bestand PIF

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand PIF bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken PIF:

  • het gekozen bestand PIF is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand PIF met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand PIF bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand