Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

PK3 Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand PK3. Als je het bestand wilt openen PK3, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ PK3

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Id Tech 3 Engine Resource Format Id Software

Wat is een bestand PK3?

Gecomprimeerd spel data bestand gebruikt door games gebaseerd op de Quake III motor (id Tech 3), die is ontwikkeld door id Software. Mag kaarten, texturen, geluidsfragmenten of andere gegevens bevatten die worden gebruikt voor gameplay. Kan worden aangepast om aangepaste spelinhoud te maken.

PK3 bestanden zijn vergelijkbaar met .PAK game data bestanden, maar zijn gebaseerd op een nieuwere formaat. Aangezien PK3-bestanden gecomprimeerd worden met behulp van Zip-compressie, kunnen ze worden gewijzigd met een .ZIP-bestandsextensie en geëxtraheerd met behulp van een bestandstoepassingsprogramma, zoals Corel WinZip of PKWARE PKZIP.

Quake III PK3 bestanden moeten opgeslagen worden in een van de volgende directories: quake3 / q3ut3, quake3 / baseq3 of quake3arena / q3ut3.

Voorbeelden van spellen die werden ontwikkeld met behulp van de id Tech 3-engine omvatten Quake III Arena, Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast, Soldaat van Fortune II: Double Helix, Keer terug naar Castle Wolfenstein en Call of Duty Classic.

Hoe een bestand openen PK3?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand PK3 niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de PK3 lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand PK3 associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand PK3 openen

Andere problemen met een bestand PK3

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand PK3 bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken PK3:

  • het gekozen bestand PK3 is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand PK3 met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand PK3 bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand