Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

PLIST Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand PLIST. Als je het bestand wilt openen PLIST, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ PLIST

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Apple Property List XML Format Apple

Wat is een bestand PLIST?

Instellingsbestand, ook wel een "eigenschappenbestand" genoemd, dat wordt gebruikt door Mac OS X-toepassingen. Geformatteerd in XML en gebaseerd op Apple's Core Foundation DTD. Bevat eigenschappen en configuratie instellingen voor diverse programma's.

PLIST-bestanden kunnen opgeslagen worden in een tekst- of een binair formaat. De tekstgebaseerde documenten en kunnen bewerkt worden met een teksteditor. Echter, ze moeten doorgaans niet door de gebruiker worden bewerkt, aangezien ze door hun respectieve programma's worden aangepast indien nodig.

Objectenlijst bestanden die bij toepassingen zijn opgenomen, kunnen door de ontwikkelaar worden aangemaakt en bewerkt met behulp van de Apple Property List Editor, die bij Apple Developer Tools is opgenomen. Ze kunnen ook worden geopend en bewerkt met behulp van een PLIST-bewerkingsprogramma van derden.

U kunt PLIST-bestanden converteren tussen XML en binaire formaten met behulp van het plutil command line tool: Binair naar XML : plutil -convert xml1 bestand.Plist XML naar Binair : plutil -convert binary1 bestand.Plist

Info.Plist - De primaire eigendomslijst voor Mac OS X-toepassingen, in de / Inhoud / directory van een .APP-bundel. Om dit bestand te bekijken, klik met de rechtermuisknop op een applicatiebestand, selecteer "Inhoud van de verpakking weergeven" en open de map Inhoud.

Hoe een bestand openen PLIST?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand PLIST niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de PLIST lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand PLIST associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand PLIST openen

Andere problemen met een bestand PLIST

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand PLIST bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken PLIST:

  • het gekozen bestand PLIST is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand PLIST met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand PLIST bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand