Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

PNG Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand PNG. Als je het bestand wilt openen PNG, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ PNG

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Portable Network Graphic Format N/A

Wat is een bestand PNG?

Een PNG-bestand is een afbeeldingsbestand dat is opgeslagen in het Portable Network Graphic (PNG) formaat. Het bevat een bitmap van geïndexeerde kleuren en maakt gebruik van lossless compressie, vergelijkbaar met een .GIF bestand, maar zonder auteursrechtelijke beperkingen. PNG-bestanden worden vaak gebruikt voor het opslaan van afbeeldingen voor webbeelden.

Het PNG-formaat is aangemaakt als gevolg van beperkingen met het GIF-formaat, voornamelijk om de kleursteun te verhogen en een beeldformaat te bieden zonder een octrooilicentie. Bovendien, terwijl GIF-beelden alleen volledig ondoorzichtige of volledig transparante pixels ondersteunen, kunnen PNG-afbeeldingen een 8-bits transparantiekanaal bevatten, waarmee de beeldkleuren van ondoorzichtig naar transparant kunnen vervagen.

PNG-afbeeldingen kunnen niet geanimeerd worden als GIF-afbeeldingen. Het gerelateerde .MNG-formaat kan echter geanimeerd worden. PNG-afbeeldingen bieden geen CMYK-kleurenondersteuning omdat ze niet bedoeld zijn voor gebruik met professionele grafieken. PNG-beelden worden nu ondersteund door de meeste webbrowsers.

Mac OS X 10.4 en later bespaart screenshots als PNG-bestanden. Ubuntu Linux slaat ook screenshots van afdrukschermen op in het PNG-formaat.

Screen Shot YYYY-MM-DD bij HH.MM.SS PM.Png - De naam die wordt gegeven aan screenshots die in Mac OS X zijn genomen, waar een tijdstempel in de bestandsnaam is opgenomen.

Hoe een bestand openen PNG?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand PNG niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de PNG lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand PNG associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand PNG openen

Andere problemen met een bestand PNG

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand PNG bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken PNG:

  • het gekozen bestand PNG is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand PNG met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand PNG bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies PNG
PNG naar JPGPNG naar BMPPNG naar EMFPNG naar EMZPNG naar EPFPNG naar GIFPNG naar ICONTAINERPNG naar ODGPNG naar PDFPNG naar PSDPNG naar TIFF