Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

PPK Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand PPK. Als je het bestand wilt openen PPK, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ PPK

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
PuTTY Win32 Telnet/SSH Client Private Key Format PuTTY

Wat is een bestand PPK?

Bestand aangemaakt door PuTTYgen (PuTTY Key Generator), een programma dat wordt gebruikt voor het genereren van sleutels voor publieke sleutelcryptografie. Hiermee wordt een privé sleutel opgeslagen die door het programma wordt gegenereerd. Gebruikt om beveiligde communicatie met een externe entiteit mogelijk te maken die de bijbehorende publieke sleutel heeft.

PPK bestanden worden gebruikt door PuTTY, een gratis SSH en Telnet client. Als u het PPK-bestand wilt instellen voor authenticatie, selecteert u Verbinding & rarr. SSH & Rarr. Auth uit het PuTTY Configuration menu en selecteer Bladeren ... voor de optie "Private key file for authentication".

Hoe een bestand openen PPK?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand PPK niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de PPK lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand PPK associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand PPK openen

Andere problemen met een bestand PPK

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand PPK bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken PPK:

  • het gekozen bestand PPK is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand PPK met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand PPK bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand