Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

PPT Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand PPT. Als je het bestand wilt openen PPT, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ PPT

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Microsoft PowerPoint 97 To 2003 Presentation Format Microsoft

Wat is een bestand PPT?

Een PPT-bestand is een bewerkbare diavoorstelling gemaakt door Microsoft PowerPoint of een ander presentatieprogramma, zoals OpenOffice Impress of Apple Keynote. Het kan formatteerde tekst, kogelpunten, afbeeldingen, films, geluidseffecten en muziek bevatten. PPT-bestanden worden meestal gebouwd uit een van de vele sjablonen die bij de PowerPoint-software zijn opgenomen, maar kunnen ook vanaf het begin worden gemaakt.

PPT-bestanden worden gebruikt voor het maken van presentaties in de thuis- en zakelijke omgevingen. Het PPT-bestand werd in 1987 geïntroduceerd met de release van PowerPoint. Het werd opgeslagen in een binair bestandsformaat en het primaire bestandstype werd gebruikt om PowerPoint-presentaties op te slaan totdat het in PowerPoint 2007 werd vervangen met de .PPTX-bestandsextensie, die in het OpenXML-formaat is opgeslagen. Hoewel het PPT-bestand is vervangen door het PPTX-bestand, wordt het nog ondersteund door PowerPoint.

U ziet het meest waarschijnlijk het PPTX-bestand vaker dan het PPT-bestand. Sommige gebruikers met oudere versies van PowerPoint kunnen hun presentaties echter nog steeds als PPT-bestanden opslaan. U kunt ze via e-mail, USB-apparaat, of wolk opslag downloaden downloaden. U kunt PowerPoint gebruiken om het bestand te openen of uit een aantal andere programma's te kiezen, inclusief de gratis PowerPoint Viewer en OpenOffice-opties.

Presentatie1.Ppt - De standaard bestandsnaam Microsoft PowerPoint geeft aan voor nieuwe presentaties voorafgaand aan PowerPoint 2007, die nu Presentation1.Pptx gebruikt.

Hoe een bestand openen PPT?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand PPT niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de PPT lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand PPT associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand PPT openen

Andere problemen met een bestand PPT

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand PPT bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken PPT:

  • het gekozen bestand PPT is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand PPT met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand PPT bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies PPT
PPT naar PDFPPT naar PPSPPT naar PPTX