Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

PPTM Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand PPTM. Als je het bestand wilt openen PPTM, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ PPTM

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Microsoft PowerPoint 2007/2010 Macro-enabled Open XML Presentation Format Microsoft

Wat is een bestand PPTM?

Macro-enabled presentatie gemaakt door Microsoft PowerPoint, een programma dat wordt gebruikt voor het maken van presentaties en diavoorstellingen. Bevat een verzameling dia's, inclusief hun tekst, lay-out, afbeeldingen en ingesloten macro's. Gewoonlijk gebruikt om zakelijke, marketing- en academische presentatiematerialen op te slaan.

In tegenstelling tot .PPTX-bestanden, kunnen PPTM-bestanden ingebedde macro's uitvoeren. Zelfs als een PPTX-bestand macro's bevat, zal PowerPoint gebruikers niet laten lopen. Ze moeten eerst opgeslagen worden als een PPTM bestand, en dan kunnen de macro's worden uitgevoerd.

PPTM-bestanden zijn gebaseerd op het Open XML-documentformaat, dat is geïntroduceerd in Microsoft Office 2007. Ze kunnen worden geopend in PowerPoint 2007 of later of door eerdere versies van PowerPoint met het geïnstalleerde Open XML-onderdeel.

Hoe een bestand openen PPTM?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand PPTM niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de PPTM lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand PPTM associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand PPTM openen

Andere problemen met een bestand PPTM

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand PPTM bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken PPTM:

  • het gekozen bestand PPTM is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand PPTM met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand PPTM bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies PPTM
PPTM naar MST