Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

PS1 Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand PS1. Als je het bestand wilt openen PS1, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ PS1

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Windows PowerShell Format Microsoft

Wat is een bestand PS1?

Script, of "cmdlet", gebruikt door Windows PowerShell, een Windows shell programma dat is gebouwd op Microsoft .NET Framework. Bevat een reeks lijnen die zijn geschreven in de PowerShell scripttaal. Net als een .BAT of .CMD bestand, maar uitgevoerd door Windows PowerShell in plaats van de Windows CMD.EXE en COMMAND.COM programma's.

Cmdlets kunnen worden gebruikt om Windows-taken te automatiseren. Een cmdlet kan bijvoorbeeld een groep bestanden hernoemen om een ​​nieuwe bestandsuitbreiding te gebruiken. Een andere cmdlet kan het Windows-register onderzoeken en resultaten naar een bestand uitvoeren. Cmdlets ondersteunt ook aliassen, pijpleidingen, en de naam en de positieparameters voor commando's.

Windows PowerShell is standaard geïnstalleerd op Windows 7.

Wees voorzichtig wanneer u PS1-scripts uitvoert, omdat ze functies bevatten die toegang krijgen tot kritieke Windows-besturingssysteemcomponenten.

Hoe een bestand openen PS1?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand PS1 niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de PS1 lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand PS1 associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand PS1 openen

Andere problemen met een bestand PS1

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand PS1 bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken PS1:

  • het gekozen bestand PS1 is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand PS1 met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand PS1 bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand