Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

PSD Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand PSD. Als je het bestand wilt openen PSD, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ PSD

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Adobe Photoshop Graphics Format Adobe Systems

Wat is een bestand PSD?

Een PSD-bestand is een image bestand gemaakt door Adobe Photoshop, een professioneel beeldbewerkingsprogramma dat vaak gebruikt wordt om digitale foto's te verbeteren en webafbeeldingen te maken. Het is het native formaat dat wordt gebruikt om bestanden op te slaan in Photoshop. PSD-bestanden kunnen beeldlagen, aanpassingslagen, laagmaskers, annotaties, bestandinformatie, zoekwoorden en andere Photoshop-specifieke elementen bevatten. Ze worden vaak gecreëerd en gedeeld onder grafische professionals.

U kunt PSD-lagen en andere elementen zoals afbeeldingen, vormen, tekst en effecten wijzigen. Het PSD-formaat ondersteunt RGB-, CMYK-, grijswaarden-, monochroom-, duotone-, geïndexeerde kleur-, Lab-kleur- en multichannel-kleurmodi. De kleurmodus kan worden gewijzigd in de Image & rarr. Modus submenu. Wanneer u klaar bent om de afbeelding te publiceren, kunt u deze exporteren naar standaardbeeldformaten zoals .JPEG, .GIF en .PNG.

Terwijl PSD-bestanden worden opgeslagen in een eigen formaat, kunnen ze direct worden geopend met Apple Preview, die bij OS X is opgenomen. Ze kunnen ook worden geopend door mediaprogramma's die bij Windows zijn opgenomen als de juiste codec, zoals de Ardfry PSD codec, is geïnstalleerd. Voorbeelden zijn Windows Verkenner, Windows Photo Viewer en Windows Media Center.

Wat is de datastructuur van een PSD-bestand?

Het Photoshop-bestandsformaat is gescheiden in vijf hoofddelen: Bestandshoofd - bevat de basiseigenschappen van de afbeelding, zoals de versie, aantal kanalen in de afbeelding, aantal bits per kanaal, pixelhoogte en breedte van de afbeelding en de kleur modus van het bestand (bitmap, grijswaarden, RGB, CMYK, Multichannel, geïndexeerd, duotone en lab). Kleurmodusgegevens - geeft de lengte van de kleurgegevens aan, die ingesteld is op 0, tenzij de kleurmodus geïndexeerd of duotone is zoals aangegeven in de koptekst. Als dit het geval is, worden ook de kleurgegevens voor geïndexeerde kleuren- en duotonafbeeldingen in deze sectie opgeslagen. Beeldhulpbronnen - geeft de lengte aan van de afbeeldingsbron en de beeldbronnen, die een reeks blokken bevatten met een bron-ID die het type gegevens dat in het blok is opgeslagen, aangeeft. Deze blokken worden gebruikt voor het bewaren van niet-pixelgegevens die met de afbeelding worden geassocieerd, zoals pen- of potloodgereedschapspaden. Layer and Mask Information - bevat informatie over lagen en maskers, waaronder het aantal lagen, kanalen in de lagen, mengbereiken, aanpassingslagsleutels, effectlagen en maskerparameters. Beeldgegevens - bevat de werkelijke afbeeldingsgegevens en de gegevenscompressiemethode en de beeldpixeldata. Verschillende compressiemethoden kunnen ruwe beeldgegevens zijn, RLE-compressie, Zip zonder voorspelling, of Zip met voorspelling.

Hoe een bestand openen PSD?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand PSD niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de PSD lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand PSD associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand PSD openen

Andere problemen met een bestand PSD

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand PSD bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken PSD:

  • het gekozen bestand PSD is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand PSD met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand PSD bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies PSD
PSD naar AIPSD naar BMPPSD naar EMZPSD naar GIFPSD naar INDDPSD naar JPGPSD naar PNG