Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

QRC Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand QRC. Als je het bestand wilt openen QRC, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ QRC

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Qt Resource Collection Format Nokia

Wat is een bestand QRC?

XML-bestand dat wordt gebruikt door programma's gemaakt met Qt, een toolkit voor applicatieontwikkeling op het platform. Bevat een lijst met toepassingsbronnen, zoals beeldbestanden. Inbegrepen als onderdeel van de applicatie bundel wanneer de Qt applicatie is gebouwd.

Qt-toepassingen gebruiken QRC-bestanden om de bronnen in de applicatiebundel te lokaliseren tijdens de uitvoering. De paden van bestanden die in een QRC-bestand worden verwezen, zijn in relatie tot de map waarin het QRC-bestand zich bevindt.

Qt SDK is eerder door Nokia ontwikkeld voordat Digia de software heeft verworven.

Hoe een bestand openen QRC?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand QRC niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de QRC lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand QRC associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand QRC openen

Andere problemen met een bestand QRC

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand QRC bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken QRC:

  • het gekozen bestand QRC is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand QRC met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand QRC bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand