Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

RAW Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand RAW. Als je het bestand wilt openen RAW, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ RAW

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Digital Camera Photo RAW Image Format N/A

Wat is een bestand RAW?

Een RAW-bestand is een afbeelding die wordt gegenereerd door digitale camera's zoals Panasonic, Leica en Casio-camera's. Het bevat ongecomprimeerde, ruwe beeldgegevens die kunnen worden aangepast voor belichting en witbalans met behulp van software die het formaat ondersteunt. RAW-bestanden worden gebruikt voor het opslaan van ongewijzigde beeldgegevens zoals vastgelegd door een CCD van een digitale camera.

RAW-bestanden worden gebruikt om beelden van hogere kwaliteit te produceren, aangezien het formaat gegevens opslaat van de camera van een camera in een niet-gecomprimeerde indeling. RAW-bestanden verliezen geen data zoals JPEG-bestanden doen als ze worden gecomprimeerd. RAW-bestanden kunnen echter zeer groot zijn omdat ze niet gecomprimeerd zijn. Dit is de afweging tussen lagere kwaliteit, kleinere afbeeldingen en hogere kwaliteit, grotere beelden.

RAW-bestanden kunnen ook worden gemaakt door software voor beeldgeneratie, hoewel dit niet zo gebruikelijk is.

Hoe een bestand openen RAW?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand RAW niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de RAW lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand RAW associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand RAW openen

Andere problemen met een bestand RAW

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand RAW bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken RAW:

  • het gekozen bestand RAW is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand RAW met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand RAW bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies RAW
RAW naar JPGRAW naar BMPRAW naar EPFRAW naar HDRRAW naar ICORAW naar IMGRAW naar JP2RAW naar JPEGRAW naar JPFRAW naar PNGRAW naar PSDRAW naar PSDXRAW naar TIFRAW naar VMDK