Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

CAB Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand CAB. Als je het bestand wilt openen CAB, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ CAB

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Windows Cabinet Compressed Archive Microsoft

Wat is een bestand CAB?

Een CAB-bestand is een Windows-kabinetbestand dat is opgeslagen in een archiefformaat inheems aan Microsoft Windows die de .ZIP-, Quantum- en LZX-datakompressiealgoritmen ondersteunt. CAB-bestanden bevatten gecomprimeerde gegevens en worden gebruikt voor Windows-softwareinstallaties, zoals systeembestanden, netwerkcomponenten en stuurprogramma's.

De installatieprogramma's van Microsoft installateurs, Device Installer en AdvPack installeren vaak gegevens uit CAB-bestanden.

Als u het Microsoft System Configuration Utility (msconfig.Exe) wilt uitvoeren, een programma dat CAB-bestanden leest, selecteert u "Run" in het Windows Start-menu, typt u "msconfig" en drukt u op Enter.

Hoe een bestand openen CAB?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand CAB niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de CAB lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand CAB associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand CAB openen

Andere problemen met een bestand CAB

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand CAB bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken CAB:

  • het gekozen bestand CAB is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand CAB met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand CAB bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies CAB
CAB naar ARCCAB naar ZIP