Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

DOC Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand DOC. Als je het bestand wilt openen DOC, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ DOC

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Microsoft Word 97 To 2003 Document Format Microsoft

Wat is een bestand DOC?

Een DOC-bestand is een tekstverwerkingsdocument dat is gemaakt door Microsoft Word, of een ander tekstverwerkingsprogramma, zoals OpenOffice Writer of Apple Pages. Het kan geformatteerde tekst, afbeeldingen, tabellen, grafieken, grafieken, paginaformattering en afdrukinstellingen bevatten.

DOC-bestanden worden gebruikt voor het maken van een verscheidenheid aan documenten, waaronder brieven, CV's, essays en uitnodigingen. Wanneer u een document in Word maakt, kunt u ervoor kiezen om het op te slaan in het DOC-bestandsformaat. Het programma maakt dan een DOC-bestand aan om de inhoud van het document op te slaan, die kan worden gesloten en opnieuw geopend voor verdere editing. Als u klaar bent met het bewerken van uw DOC-bestand, kunt u het afdrukken of opslaan als een ander bestand, zoals .PDF of .DOT.

Het DOC-bestand werd in 1983 als het belangrijkste formaat van Microsoft Word aangewezen. DOC-bestanden werden opgeslagen in hetzelfde formaat tot Word 97, wanneer een andere versie van het binaire formaat werd geïntroduceerd en gebruikt door Microsoft Word 97 tot 2003. In 2006 is het DOC-bestandsformaat werd vervangen door het .DOCX bestandsformaat met de release van Microsoft Word 2007. DOCX-bestanden opslaan documenten in het OpenXML-formaat.

Word is de meest populaire tekstverwerkingsapplicatie ter wereld. Het komt bij elke editie van de Microsoft Office suite en wordt gebruikt in huis-, academische en zakelijke omgevingen.

Document1.Doc - De standaard bestandsnaam die Microsoft Word voor nieuwe documenten geeft voor Word 2007 (Word 2007 gebruikt Document1.Docx standaard).

Hoe een bestand openen DOC?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand DOC niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de DOC lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand DOC associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand DOC openen

Andere problemen met een bestand DOC

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand DOC bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken DOC:

  • het gekozen bestand DOC is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand DOC met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand DOC bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies DOC
DOC naar EPUBDOC naar 602DOC naar ABWDOC naar CSVDOC naar DOCXDOC naar DOTDOC naar DOTHTMLDOC naar DOTXDOC naar HTMDOC naar HTMLDOC naar INDDDOC naar LWPDOC naar ODFDOC naar ODTDOC naar PAGESDOC naar PDFDOC naar PUBDOC naar RTFDOC naar TXTDOC naar WPSDOC naar XLS