Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

DOCX Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand DOCX. Als je het bestand wilt openen DOCX, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ DOCX

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Microsoft Word 2007/2010 Open XML Document Format Microsoft

Wat is een bestand DOCX?

Een DOCX-bestand is een document dat is gemaakt door Microsoft Word of een ander tekstverwerkingsprogramma, zoals OpenOffice Writer of Apple Pages. Het bevat geformatteerde tekst, maar kan ook afbeeldingen, getrokken objecten en andere documentelementen bevatten. DOCX-bestanden worden veel gebruikt in thuis-, academische en zakelijke omgevingen voor het opstellen van brieven, CV's, uitnodigingen, nieuwsbrieven en andere documenten.

In tegenstelling tot .DOC-bestanden, die documentgegevens opslaan in een enkel binair bestand, worden DOCX-bestanden gemaakt met behulp van het Open XML-formaat, dat documenten opslaat als een verzameling van afzonderlijke bestanden en mappen in een samengeperst ritssluiting. Binnen een DOCX-bestand zijn XML-bestanden en drie mappen, docProps, Word en _rels, die de documenteigenschappen, inhoud en relaties tussen de bestanden vasthouden. Deze structuur is ontworpen om de inhoud van de documenten toegankelijker te maken. Documenttekst wordt bijvoorbeeld opgeslagen met gewone tekstbestanden en documentafbeeldingen worden opgeslagen als individuele afbeeldingsbestanden in het DOCX-bestand. Deze bestanden kunnen ook paginaformatteringsinformatie, auteurschapsdata en documentrecensies bevatten.

DOCX-bestanden kunnen worden geopend door Word 2007 of later voor Windows, of met Word 2008 of later voor Mac OS X. Ze kunnen ook worden geopend met eerdere versies van Word voor Mac en Windows via Open XML-documentondersteuning.

Om de inhoud van een DOCX-bestand handmatig te verkennen, wijzigt u de extensie ".Docx" in ".Zip" en decomprimeer vervolgens het resulterende bestand met een zip-decompressieprogramma.

Document1.Docx - De standaard bestandsnaam die Microsoft Word geeft aan nieuwe documenten.

Hoe een bestand openen DOCX?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand DOCX niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de DOCX lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand DOCX associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand DOCX openen

Andere problemen met een bestand DOCX

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand DOCX bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken DOCX:

  • het gekozen bestand DOCX is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand DOCX met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand DOCX bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies DOCX
DOCX naar EPSDOCX naar 602DOCX naar ABWDOCX naar AWWDOCX naar DOCDOCX naar DOCHTMLDOCX naar DOCMDOCX naar DOTDOCX naar DOTMDOCX naar DOTXDOCX naar EPUBDOCX naar HTMDOCX naar HTMLDOCX naar INDDDOCX naar LWPDOCX naar ODTDOCX naar PAGESDOCX naar PDFDOCX naar PUBDOCX naar RTFDOCX naar TXTDOCX naar WPDDOCX naar WPSDOCX naar WRIDOCX naar XLSDOCX naar XLSX