Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

GZ Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand GZ. Als je het bestand wilt openen GZ, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ GZ

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
GZIP Compressed Archive Format The GNU Project

Wat is een bestand GZ?

Een GZ-bestand is een archiefbestand gecomprimeerd door het standaard GNU zip (gzip) compressiealgoritme. Het bevat een gecomprimeerde verzameling van een of meer bestanden en wordt meestal gebruikt op Unix-besturingssystemen voor bestandskompressie.

Gzip is standaard geïnstalleerd op de meeste Unix-besturingssystemen en wordt herkend door de meeste dossiers voor de decompressie van bestanden voor Mac, Windows en Unix. Gzip-compressie, in vergelijking met .ZIP-bestanden, mag niet worden verward met ZIP-compressie.

Bestanden met de extensie ".Tar.Gz" of ".Tgz" staan ​​bekend als een "tarballs", die zijn .TAR bestanden gecomprimeerd met Gzip compressie. Deze bestanden moeten eerst worden gedecomprimeerd en vervolgens uitgebreid met een TAR-hulpprogramma. Ze worden vaak gevonden op Unix-systemen.

Hoe een bestand openen GZ?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand GZ niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de GZ lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand GZ associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand GZ openen

Andere problemen met een bestand GZ

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand GZ bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken GZ:

  • het gekozen bestand GZ is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand GZ met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand GZ bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies GZ
GZ naar ZIP