Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

JPG Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand JPG. Als je het bestand wilt openen JPG, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ JPG

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
JPEG Bitmap Image Format Joint Photographic Experts Group

Wat is een bestand JPG?

Een JPG-bestand is een afbeelding opgeslagen in een gecomprimeerde afbeeldingsformaat gestandaardiseerd door de Joint Photographic Experts Group (JPEG). Het wordt vaak gebruikt voor het opslaan van digitale foto's en gebruikt door de meeste digitale camera's om afbeeldingen op te slaan. JPG-bestanden zijn een van de meest voorkomende beeldbestanden, samen met .PNG, .TIF en .GIF.

Als u een JPG-bestand op uw computer tegenkomt, kunt u deze openen met elk programma dat beelden ondersteunt. Er zijn een groot aantal gratis en commerciële beeldbewerkers beschikbaar voor desktop en mobiele platforms. U kunt het ook in een webbrowser bekijken door het in het browservenster te slepen en te laten vallen.

Veel afbeeldingen en afbeeldingen online worden opgeslagen in het JPEG-formaat omdat het JPEG-compressiealgoritme de bestandsgrootte van afbeeldingen aanzienlijk vermindert, waardoor de laadtijd van de pagina wordt verminderd. De verliesgevende compressie die door JPEG wordt gebruikt, kan echter de beeldkwaliteit aanzienlijk verminderen als er grote hoeveelheden compressie worden gebruikt.

JPEG-afbeeldingen kunnen ook worden opgeslagen als .JPEG-bestanden.

Hoe een bestand openen JPG?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand JPG niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de JPG lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand JPG associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand JPG openen

Andere problemen met een bestand JPG

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand JPG bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken JPG:

  • het gekozen bestand JPG is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand JPG met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand JPG bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies JPG
JPG naar AIJPG naar ASCIIJPG naar BMPJPG naar CDRJPG naar DDSJPG naar DJVJPG naar DJVUJPG naar DWGJPG naar EMZJPG naar EPFJPG naar GIFJPG naar ICOJPG naar ICONJPG naar JP2JPG naar JPEGJPG naar ODGJPG naar PDFJPG naar PNGJPG naar PSDJPG naar TGAJPG naar TIFJPG naar TIFF