Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

KML Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand KML. Als je het bestand wilt openen KML, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ KML

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
Google Earth Keyhole Markup Language Format N/A

Wat is een bestand KML?

Een KML-bestand slaat geografische modelleringsinformatie op in XML-formaat. Het bevat punten, lijnen, veelhoeken en afbeeldingen. KML-bestanden worden gebruikt om locaties te identificeren en te markeren, verschillende camerahoeken, overlaystructuren te maken en HTML-inhoud toe te voegen.

KML-bestanden werden oorspronkelijk gebruikt door Keyhole mapping software, ontwikkeld door Keyhole, Inc. Het bedrijf werd in 2004 door Google verworven en KML-bestanden worden nu gebruikt door Google Earth en andere browserprogramma's van de Aarde.

U kunt een KML-bestand openen in Google Maps door deze op een online locatie te hosten en vervolgens de URL in het zoekvak Google Maps te typen. Als u bijvoorbeeld uw KML-bestand host op http://mywebsite.Com/myfile.Kml, typt u deze URL in het zoekvak Google Maps om het weer te geven.

U kunt ook de URL zelf in Google Maps maken door de URL van uw KML-bestand te prefixen met http://maps.Google.Com/maps?Q=. Als u bijvoorbeeld hetzelfde KML-bestand van bovenaf wilt openen, kunt u de volgende URL gebruiken:

http://maps.Google.Com/maps?Q=http://mywebsite.Com/myfile.Kml

Deze procedure werkt ook voor Google Earth, de 3D-plug-in die u kunt toevoegen aan uw webbrowser.

Hoe een bestand openen KML?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand KML niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de KML lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand KML associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand KML openen

Andere problemen met een bestand KML

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand KML bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken KML:

  • het gekozen bestand KML is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand KML met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand KML bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies KML
KML naar GPX