Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

ODG Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand ODG. Als je het bestand wilt openen ODG, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ ODG

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
OpenDocument Drawing Format OASIS

Wat is een bestand ODG?

Een ODG-bestand is een tekening die is gemaakt door Draw, een toepassing die beschikbaar is in de Apache OpenOffice-suite. Het bevat een vectorgrafiek, die een afbeelding definieert met punten, lijnen en curven. ODG-bestanden worden vaak gebruikt voor logo's, illustraties en andere tekeningen.

Het ODG-bestand is opgeslagen in de OASIS OpenDocument-specificatie, dat is een XML-formaat. Het wordt gebruikt door andere OpenOffice-documenten om tekst, grafieken, spreadsheets en grafische elementen op te slaan. Enkele voorbeelden van OpenOffice-documenten die in het formaat zijn opgeslagen, omvatten .ODT, .ODF, .ODP en .ODS-bestanden.

Apache OpenOffice was een van de eerste grote kantoorproductiviteitssuites om de OpenDocument-specificatie aan te nemen. StarOffice Draw, de voorganger van Apache OpenOffice Draw, ondersteund ook ODG-bestanden.

Apache OpenOffice was voorheen bekend als OpenOffice.Org.

Hoe een bestand openen ODG?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand ODG niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de ODG lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand ODG associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand ODG openen

Andere problemen met een bestand ODG

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand ODG bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken ODG:

  • het gekozen bestand ODG is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand ODG met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand ODG bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies ODG
ODG naar DOCODG naar BMPODG naar CDRODG naar GIFODG naar JPEGODG naar JPGODG naar PCXODG naar PDFODG naar PNGODG naar SXDODG naar TIFODG naar TIFF