Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

ODP Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand ODP. Als je het bestand wilt openen ODP, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ ODP

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
OpenOffice.org OpenDocument Presentation Format Oracle

Wat is een bestand ODP?

Een ODP-bestand is een presentatie gemaakt door Impress, een presentatie bewerkingsapplicatie die bij Apache OpenOffice wordt opgenomen. Het bevat een presentatie, die over het algemeen een titeldiagram bevat, gevolgd door inhoudslides met tekst, afbeeldingen, multimedia-inhoud en overgangseffecten. ODP-bestanden worden geformatteerd met behulp van de OASIS XML-gebaseerde OpenDocument-standaard.

ODP-bestanden kunnen ook worden aangemaakt en geopend door een open source variant van OpenOffice. De meeste ODP-bestanden worden echter gemaakt door Impress, dat is een van de verschillende programma's die beschikbaar zijn in de OpenOffice-suite. Het lijkt op het PowerPoint-programma dat beschikbaar is in de Microsoft Office-suite. Het ODP-bestand is het hoofdbestand dat door Impress wordt gebruikt om presentaties op te slaan op dezelfde manier waarop PowerPoint presentaties in het .PPT- of .PPTX-bestand opslaat.

Apache OpenOffice is gratis beschikbaar, waardoor het een aantrekkelijk alternatief voor Microsoft Office is. Om geld te besparen, installeren sommige gebruikers OpenOffice in plaats van Microsoft Office, wat betekent dat u mogelijk een ODP-bestand kan versturen in plaats van een PPT- of PPTX-bestand voor een presentatie, zoals lezend materiaal, foto diashows of bedrijfspresentaties.

Apache OpenOffice was voorheen bekend als OpenOffice.Org.

Hoe een bestand openen ODP?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand ODP niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de ODP lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand ODP associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand ODP openen

Andere problemen met een bestand ODP

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand ODP bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken ODP:

  • het gekozen bestand ODP is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand ODP met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand ODP bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies ODP
ODP naar PPTXODP naar PDFODP naar PPSODP naar PPSMODP naar PPSXODP naar PPT