Quantcast
  • Heb je problemen met onbekende bestandstypes?

    Je bent op goede plek, we helpen jouw dit probleem op te lossen!

ODS Bestandsextensie

Als je in deze plek heb geraakt, is het hoogstwaarschijnlijk dat je een probleem hebt met een bestand ODS. Als je het bestand wilt openen ODS, of een ander probleem op te lossen met dit bestandstype, raadpleeg de informatie op deze pagina voor meer informatie.

Bestandsinformatie’ ODS

Volledige bestandsnaam Producent Populariteit
OpenDocument Spreadsheet Format Oracle

Wat is een bestand ODS?

Een ODS-bestand is een spreadsheet gemaakt door het Calc-programma dat is opgenomen in de Apache OpenOffice-suite. Het slaat gegevens op in cellen die in rijen en kolommen worden georganiseerd. ODS-bestanden worden geformatteerd met behulp van de OASIS OpenDocument XML-gebaseerde standaard.

Calc is een van de verschillende programma's die beschikbaar zijn in de OpenOffice-suite en lijkt op het Excel-programma dat beschikbaar is in de Microsoft Office-suite. Het ODS-bestand is het hoofdbestand dat Calc gebruikt om spreadsheets op te slaan op dezelfde manier als Excel spreadsheets opslaan in het .XLSX-bestand. Hoewel Microsoft Office de meest populaire productiviteitssuite is, downloaden veel gebruikers de OpenOffice-suite als een gratis alternatief. U ziet mogelijk het ODS-bestand in de werkplek, school of thuisomgeving.

OpenDocument-spreadsheet bestanden kunnen worden geopend en bewerkt met elk OpenOffice-compatibel programma, waaronder: NeoOffice (Mac) en LibreOffice (Mac & Windows). ODS-bestanden kunnen ook worden geopend in Microsoft Excel en opgeslagen als .XLS- of XLSX-bestanden.

Apache OpenOffice was eerder bekend als OpenOffice.Org.

Hoe een bestand openen ODS?

Het meest voorkomende probleem dat zich voordoet wanneer je een bestand ODS niet kunt openen is bizar - geen juiste app geïnstalleerd op jouw apparaat. Een oplossing is zeer eenvoudig, selecteer en installeer een (of meerdere) programma's van de ODS lijst die je op deze blad kan vinden. Nadat de juiste installatie is voltooid, moet nu de computer de software die je heb geïnstalleerd met het bestand ODS associëren die je niet kunt openen.

Programma's die het bestand ODS openen

Andere problemen met een bestand ODS

Je hebt een van de programma's gedownload en correct geïnstalleerd en het probleem met het bestand ODS bestaat nog steeds? Er zijn verschillende oorzaken hiervoor: we noemen sommige van de redenen die de meeste bestandsproblemen veroorzaken ODS:

  • het gekozen bestand ODS is beschadigd
  • dit bestand is niet in zijn geheel gedownload (download het bestand opnieuw van dezelfde bron of van de bijgevoegde e-mail)
  • in "Windows Register" bestaat er geen goede linkbestand ODS met het geïnstalleerd ondersteuning-programma
  • bestand is geïnfecteerd met virus of malware
  • De app die het bestand ODS bediend, heeft niet de juiste bronnen voor de computer of er zijn geen juiste stuurprogramma's geïnstalleerd om het programma te laten starten
Vindt een bestand
Mogelijke bestandsconversies ODS
ODS naar XLSODS naar CSVODS naar HTMLODS naar PDFODS naar XLSBODS naar XLSHTMLODS naar XLSMODS naar XLSX